FIFA World Cup 2022: Ciprus – Oroszország, Szeptember 04

Labdarúgás, szombat, 2021, Szeptember 04, VB selejtező, 18:00                        

Folytatódnak a kvalifikáló mérkőzések a VB-re szombaton este is, az egyikben a H csoportban találkozik Ciprus és Oroszország. A csoportot Horvátország vezeti azonos pontszámmal, mint Oroszország a második helyen. Egy ponttal kevesebbet Szlovákia szerzett a harmadik helyen, mögötte Szlovénia, Málta és Ciprus 4 ponttal. A csoporból közvetlenül csak a győztese juthat tovább, a második a pótselejtezőn lehet sikeres. Ciprus együtt Máltával a csoport legnagyobb outsidereihez tartoznak, de mindkét csapatnak sikerült meglepetést okozni. Ciprus először 0:0 döntetlent szerzett Szlovákiával, sőt, ezután 1:0 győzelmet szerzett Szlovéniával. Azonban a szerdai meccsében Máltával 3:0 vereséget szenvedett. Ennek az egyik oka biztosan a büntetése is. Ciprus nemzeti csapatának a focistái nem nagyon ismertek, többen a nemzeti ligában játszanak, néhányan a görög ligában. Azonban az ellenfelükkel a minőséget nem lehet összehasonlítani. A csapat leggyengébb része a védelem. Ezt az eredményei is tanusítják, az utolsó 9 meccsből csak egyikben nem kaptak gólt, amikor a szlovákokkal játszottak. 

Az oroszoknál változások történtek a vezetőségnél, amikor Cherchesovot Karpin helyettesítette. Ez a balsiker után történt az EUROn, ahol csak Finnországot verte meg 1:0 és az utolsó helyen végzett. Vereséget szenvedett Belgiumtól és Dániától is, szégyenítő 1:4 eredménnyel. A rajongói sokat vártak tőlük, de a végén csak botrány volt. Itt a kvalifikációs meccsekben Horvátország ellen értékes 0:0 döntetlent szerzett. Bár a horvátok aktívabbak voltak, de az oroszok veszélyesebbek voltak, még ha nem is szereztek gólt. Ezen kívül az első meccsben Máltát 3:1 győzte le, később Szlovéniát 2:1, csak a harmadik meccset veszítette el 2:1 eredménnyel Szlovákiával. A kádere az orosz liga csúcs csapataiban játszik, néhányan Európában, mint Cheryshev Valencia, Golovin Monako, vagy Miranchuk Atalanta mezeiben. Ha képesek tartani a játék formájukat, bízok a csapat győzelmében. 

Tekintettel arra, hogy milyen csapatok állnak egymással szemben, elsősorban a minőséget nézve, megéri gondolkodni a gólok számán is. Legalább 1,5 gól eshetne a meccsen, de értékesebb a szorzó Oroszország győzelmére. Aki bírja a kockázatot, fogadhat kombinált fogadásban mindkét eseményre. Persze, mindkét eseménynek sikerülnie kell, csak így lesz sikeres a kombinált fogadás. Én tisztán Oroszország győzelmére fogadok, a bukmékerek szép szorzóval csábítják a fogadókat. 

A mi tippünk: Oroszország győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak