Coupe de France: Lens – Lille, Január 04

Labdarúgás, kedd, 2022, Január 04, Franciaország, Coupe de France, 21:00    

A Francia Kupa versenyen találkoznak a Lens, mint házigazda, és a Lille. A vendégek a 8.-ik és a házigazda a 9.-ik helyen áll a Ligue 1 tabellán. A Lens az utolsó 5 meccsből 3 döntit szerzett és 2 vereséget. A Nice és a Nantes verték meg idegenben, otthon a Paris SG és az Angers ellen szereztek 1 pontot, idegenben még a Clermont stadionján. Azonban a meccse a Nice ellen, amely a második, nagyon kiegyensúlyozott volt. A PSG ellen is jól játszottak, ha nem jobban, mint a PSG. Sokkal aktívabbak voltak, mint a lövésekben, úgy a szögletekben is. A csapat formája szerintem valamivel jobb, mint ahogyan ezt az eredményei mutatják. Ezen a meccsen az oldalán talán csak Wesley Said támadó hiányzik, aki már hosszú ideje nem játszott, és Gael Kakuta. Az utolsó kölcsönös meccset a Lens nyerte meg 1:0 eredménnyel, amikor teljes erőben volt mindkét csapat. A klub gólaránya a bajnokságon 33:28 19 meccsben, ami átlagon felett van. Decemberben a Kupán a Stade Poitevin klubját verte meg 0:1 és tovább jutott. 

A múlt szezon sampiona, a Lille, a Ligue1 8.-ik helyét foglalja. Az utolsó 5 bajnoki meccsben 3 győzelmet szerzett a Bordeaux és a Rennes stadionján, otthon a Troyest verte meg, ezenkívül 2 döntit szerzett, otthon a Lyon és a Nantes ellen. Ezek a csapatok azonban a tabella alsó részéről voltak, így ez várható volt. A Lille sok játékost fog hiányolni, a támadásban lesznek a legnagyobb változások. Öszesen 7 coviddal fertőzött játékost jelzett a tréner, mivel neveket nem közölt. A sajtó szerint Jonathan David, Isaac Lihadji, Domagoj Bradaric és Xekay Andreról van szó, a sérülése miatt Weah Timothy támadó hiányzik, a kártyabüntetés miatt Yilmaz Burak. 5 támadó közül a tréner rendelkezésére csak egy áll, mégpedig az, aki még az idén nem szerzett gólt 13 meccsen. Bár a Lille a papíron úgy néz ki, mint egy egyértelmű favorit, ezek miatt ez nem egészen így van. A Lille gólaránya a ligán kiegyensúlyozott 26:26, ami 2,73 gól egy meccsben. Itt a Kupán az Auxerre csapatát verte meg egyértelmű 3:1 eredménnyel. 

Azon gondolkodtam, hogy a házigazda győzelmére fogadok egy gyönyörű szorzóval. Igaz, megtehetem, de szerintem ez nagyon kockázatos. Ha a házigazdára, akkor dupla eséllyel. Hogy a dönti ne lepjen meg. Erre a lahetőségre a szorzók csak-csak hogy megfelelnek. Nem sok hasznot hoznak. Azonban 2,5 gólra fogadni a meccsen kockázatosnak látom, a leírott tények miatt, bár elfogadható szorzókkal. 1,5 gólra ismét nem éri meg fogadni a túl alacson szorzó miatt. A dupla esély egy jó kompromisszum lehet. 

A mi tippünk: A Lens győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.