Bundesliga 33. köre: Schalke – Frankfurt, Május 15

Labdarúgás, szombat, 2021, Május 15, Németország, Bundesliga, 15:30  

Hihetetlen, hogy mi történt Frankfurt-al a nemrégi időkben, még 1 hónapja 7 pont előnye volt Dortmundhoz képest, és egyértelműen a jövő évi Bajnokok Ligájába készült. Azonban ezután jött 4 mérkőzés, amelyekben Frankfurt csak 4 pontot szerzett, és mivel Dortmund minden meccset megnyert, azonnal 1 pont választja a klubot a Bajnokok Ligájától. Ez igazán bosszantó, egész évadban kiválóan játszik, harcol, gólokat szerez, Dortmundban győz, megveri Bayern Münchent is, és végül az is bekövetkezhet, hogy minden hiába. Egy apró remény még létezik, akkor is, ha már csak 2 kör hiányzik a verseny végéig. Mivel 1 pont hiánya van, a 2 körben legalább 2 ponttal kell neki többet szerezni, mint Dortmundnak. Ha azonos lenne a pontok száma, a gólarány a dóntő tény, és ez Dortmundnál 10 góllal jobb. Frankfurt számára ez azt jelenti, hogy most nyernie kell Schalke stadionján, és ezután otthon Freiburg ellen. Ez még lehetséges lehetne, de elveszít valahol Dortmund 2 pontot? Most Dortmund Mainz stadionján játszik, aki az utolsó körökben fantasztikusan játszott, majd otthon Leverkusen ellen. 

Frankfurt legközelebbi és legfontosabb feladata győzelmet szerezni Schalkevel, semmi más nem jöhet szóba. Schalke reménytelenül az utolsó helyen van, még a kieső társai is észrevehetően jobb eredményeket értek el. Az egész évadban csak 2 meccset nyert meg. Ez Augsburg és Hoffenheim ellen volt otthon. A gólaránya borzasztó, 21:82. És még egy tény, ami botrányos, Schalke otthon az erős csapatokkal nem szerzett gólt, 0:19 a gólaránya ezekben, 0 : 3 M´gladbach ellen, 0 : 4 Dortmundal, 0 : 3 Lipcsével, 0 : 4  Bayernel, 0 : 3 Leverkusenel és 0 : 2 Wolfsburg ellen. Létezik egyáltalán ilyen? Igen, Schalke előadásában igen. Öszesen 13 pontot szerzett 32 körben, 2 győzelem, 7 döntetlen és 23 vereség a mérlege. Otthon 16 meccsben 9 pontot szerzett, 2-3-11 a mérlege, 10:31 a gólaránya. Januárban Frankfurt stadionján 3:1 eredménnyel győzött a házigazda. A Bundesliga keretében Schalke Frankfurtot utoljára 2019 December közepén verte meg. Azelőtt 2018-ban, Május közepén, mindkét esetben sovány 1:0 győzelemről volt szó. 

Fogadni egészen biztosan Frankfurt győzelmére fogok, mivel sok múlik a meccs eredményétől, egy egész évi munka veszhet a semmibe, vagy gyümölcsözhet a Bajnokok Ligája formájában, mindent megtesznek azért, hogy a második változat legyen igaz. A szorzók miatt hendikepben fogadok, mivel gondolom, hogy 2 góllal többet szerez Frankfurt, mint Schalke, ha Schalke egyáltalán tud gólt szerezni. 

A mi tippünk: Frankfurt győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.