Bundesliga 27. köre: Mainz – RB Leipzig, Május 24

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Május 24, Németország, Bundesliga, 15:30

Ezúttal Lipcse nem engedheti meg magának a habozást, mivel Gladbach már megelőzte, és Leverkusen is egy ponttal közelebb került a csapathoz. Minden esetben Lipcse a kiemelt csapat, annak ellenére, hogy otthon habozott Freiburggal 1:1, mégis csak jobb volt, de nem volt képes befejezni sikeresen az akcióit. Azonban egy következő habozásra már nincsen hely, mivel könnyen kieshetne a legjobb 4 csapat közül és végleg elbúcsúzhatna az esélyétől megszerezni a bajnoki címet. Ezzel együtt jár a kiesése a harcokból a Bajnokok Ligájába. És tulajdonképpen ez a csapat fő célja. Lipcsének pozitív hír, hogy a büntetése után visszatér a védelem egyik támasza Upamecano, Orban és Konate is rendelkezésre állnak a csapatnak. Az is jó hír, hogy a mérkőzést üres tribünök előtt játszák, így ez a vendég csapatnak ez is jól jöhetne. Nem fogják őket zavarni a házigazda rajongói, minden, még a legkisebb siker esetében is, a pályán. Mainz rajongói kellemetlenek tudnak lenni.

Mainz is pontosztoszkodásban részesült az első meccsében a szünet után, amikor Kölnben 2:2 döntetlent játszott. De éppen Mainz volt a párbajban a rosszabb csapat, már 2:0 veszítésben voltak, de szerencséjükre, elég volt Köln legénységének 10 percre lazítani a játékban, és ezt Mainz kihasználta. Azonban meg kell jegyezni, hogy a védelme igen csak gyenge volt, mint ha egy lépéssel mindig hátra maradtak volna, ez nagy hátrányuk lesz a vasárnapi meccsben a gyorsan játszó Lipcsével, nagyon nagy kellemetlenségett okozhat nekik ez. Mainz a táblázatban a 15. helyet foglalja 27 ponttal, 36:55 gólaránnyal, a csapatok között a külömbség nyilvánvaló, Mainz a megmentésért harcol, Lipcse pedig bajnok szeretne lenni. Amikor Lipcse utoljára játszott Mainz ellen otthon, csodálatos 8:0 győzelmet szerzett.

Annak ellenére, hogy Lipcse teljesítménye várhatóan egészen más szinten fog mozogni, a bukmékerek a győzelmére tisztességes szorzókat írtak ki, amellyekkel megéri fogadni. Nem beszélve a motivációról, amely éppen Lipcsét halytja előre. Bár Mainznak sem nem mindegy, milyen lesz a végeredmény.

A mi tippünk: RB Lepzig győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.