Bundesliga 15. köre: Union Berlin – Wolfsburg, Január 09

Labdarúgás, szombat, 2021, Január 99, Németország, Bundesliga, 15:30  

A Bundesliga 15.-ik körében egy érdekes meccset is várhatunk Union Berlín és Wolfsburg között, mivel a tabellán szomszédok. Union az 5.-ik helyen, Wolfsburg a hatodikon, mindkét csapatnak 24 pontja van, de Union gólaránya 6 góllal jobb. Ahogyan ez látható, mindkét csapat a táblázat élén van és biztosan szeretnének a 4.-ik helyen végezni, amely a Bajnokok Ligáját jelentené számukra. Míg Wolfsburgnál ezt egy kicsit mindenki várta, tavaly a 7.-ik helyen végzett, Union oldaláról ez egy kicsit meglepetés. Ez a klub csak tavaly jutott be a Bundesligába és azonnal a 11.-ik helyen végzett. Azt, hogy az idén még jobban játszanak, bizonyítja, hogy eddig csak 2 alkalommal szenvedett vereséget. Az elsó meccsben kikaptak Augsburgtól, de azóta jól működnek, 8 meccsük volt vereség nélkül, majd Hertha stadionján ismét kikaptak, azóta ismét 4 meccsük van vereség nélkül. És a győzelmei sem voltak véletlenek, hiszen 4:1, 3:1, 5:0, vagy utoljára Bremen ellen 2:0, Dortmund ellen 2:1, és Bayern ellen döntetlent játszottak idegenben.  A mérlege 6-6-2, a gólaránya 29:18, ez átlagban több, mint 2 gól egy meccsre. A játékstílusa támadó jellegű, nem csak védekeznek. Ez a Frankfurt elleni meccsben volt szépen látható, amikor 2:0 vezettek, majd Frankfurt 3 gólt adott nekik, de Union kiegyenlített a végső 3:3-ra. Ilyen Union csapata, nem várakozik, játszik. 

Wolfsburg tehát szintén 24 pontot szerzett és 6-6-2 a mérlege. Természetesen, ez a csapat sem nem játszik rosszul, a két vereségét az utolsó 3 körben szenvedte. Bayern és Dortmund stadionján szenvedett vereséget, ezek között otthon Stuttgart ellen 1:0 győzelmet szerzett. Wolfsburg otthon szerezte a pontjai nagy részét, 17 pontot 24-ből. Idegenből csak 7 pontot hozott haza, ami ebben a táblázatban csak a 15.-ik helyre sorolja. Idegenben csak 1 győzelme van, ez is a katasztrofális Schalke ellen 0:2, másképen csak 4 döntetlenért szerzett pontokat. Hasonló módon, mint Union, Wolfsburg is inkább támadó jellegű labdarúgást játszik, nem várakozik a sarokban, hogy mi fog történni. Ezt bizonyítják a gólok is, a mérkőzéseiben is több gól esik. 

A fogadásra 2 lehetőséget látok, szerintem Union nem szenved vereséget ezúttal sem, tehát a győzelmére döntetlen nélkül, vagy dupla eséllyel. Azonban mindkét csapatnál sok a gól is, ezért biztonságosabbnak látnám a fogadást a gólok számára, legalább 1,5 esik a mérkőzésen.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.