Bundesliga 11. köre: Union Berlin – Bayern, December 12

Labdarúgás, szombat, 2020, December 12, Németország, Bundesliga, 18:30  

Bayern szerdán sikeresen fejezte be a Bajnokok Ligája csoportok szakaszát, amikor CSKA Moskva csapatát 2:0 verte meg. Így bizonyította a verhetlenségét a csoportban. Ezt megnyerte 16 ponttal a lehető 18-ból 18:5 gólaránnyal. Az egyetlen két pontját Atletico Madrid stadionján veszítete 1:1 döntetlenért, aki még harcolt a tovább jutásért Salzburggal, ezt a harcot megnyerte, így a Bajnokok Ligája tavaszi részébe elkiséri Bayernt. Így most a német klub már öszpontosíthat kizárólag csak a Bundedliga versenyre, amelyet, természetesen szintén vezeti. Itt 10 kör után 23 pontja van 7-2-1 mérleggel és 34:16 gólaránnyal. Azonban itt az előnye nem olyan jelentős, a második Leverkusenre csak 1 pont, a 3.-ik Lipcsére 2 pont az előnye. Ha Bayern az első helyen szeretne maradni, nem marad neki hátra más, csak győzni. Valószinű, hogy Leverkusen és Lipcse is győzni fognak a 11.-ik körben mivel mindketten otthon játszanak, Hoffenheimmel és Bremen csapatával, nem valószinű a pontok vesztessége. Ezért a német nagy klub biztosan nem fogja lebecsülni ezt a mérkőzést, nem szeretné, ha valaki a tabellán kielőzné. A klub a minőségével nem összehasonlítható a többi csapattal. 

Union Berlin jelenleg a szép 6.-ik helyen áll és még a múlt körig egészen szép sorozata volt 8 meccs vereség nélkül. Míg a 8.-ik körben képes volt megtartani magának a sorozatát, amikor Frankfurt ellen megmentette a 3:3 döntetlenét a góllal 8 perccel a vége előtt, az utolsó körben 3:1 vereséget szenvedett az átlagon alatti Hertha-tól. Mint ha Union az utolsó körökben beakadott volna és nem gondolom, hogy éppen Bayernnel tudna ismét beindulni. A csapat 10 körben 16 pontot szerzett 4 győzelemért, 4 döntetlenért és 2 vereséget szenvedett. A gólaránya 22:14. Igyekeznie kell, mert szintén 16 ponttal Monchengladbach liheg a hátára a 7.-ik helyről.

Bayern eddig két fronton tudott harcolni nagyon meggyőző módon, most az egyiken szünetelhet és kihasználhatja a helyzetet, hogy növelje az előnyét a táblázatban. Nem kételkedem a győzelméről. Azonban erre a lehetőségre a szorzók nagyon alacsonyak. Ezért, még ha idegenben is, hendikepben fogadok Bayern győzelmére. Bízok benne, hogy két gól külömbségével győzni tud ez a híres klub jobb szorzókkal, mint a tiszta győzelemre.

A mi tippünk: Bayern győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak