ATP Nur-Sultan III – nyolcaddöntő: An.Kuznetsov – Polansky, Július 15

Tenisz, csütörtök, 2021, Július 15, ATP Nur-Sultan III, 06:00           

Ismét nézzünk egy tenisz mérkőzést, Kuznetsov Andrej és Polansky Peter találkoznak az ATP kemény felületű challenger verseny nyolcaddöntőjében a kazahsztáni Nur-Sultan-ban. Andrey Kuznetsov egy 30 éves orosz teniszező, aki jelenleg a 382.-ik helyen van, a legjobb helyen a múltban a 39.-iken állt. Nagyon sokoldalű teniszező, a múltban a legjobb 100 közé tartozik, sőt, az első 50-hez. Azonban a bonyolult egészségügyi állapota miatt csak hogy nem fejezte be idővel előtt a pályafutását. 3 évet hagyott ki, és az idén igyekezett vissza jutni a versenyek világába. Az idén az ITF tornákon jelent meg, challengereken egészen az ATP tornákig. Otthon Szentpéterváron játszott challengeren a negyeddóntőn, az ITF versenyen elődöntőn és döntőn is. Itt, Kazahsztánban a selejtezőn jutott keresztül Sergey Fominon 6:3, 6:1 és Yshai Olielen keresztül 7:5, 6:4. Az első körben Akir Santillanat 6:4, 6:3 eredménnyel selejtezte ki. 

Peter Polansky egy 33 éves Kanadai teniszező, a jelenlegi ranglista 254.-ik helyét foglalja. A legjobb a 110.-ik hely volt. Szintén elégé sokoldalú játékos, és éppen a kemény felület a kedvence. Bár soha nem jutott a 100 legjobb közé, de a stabil challenger játékosok közé tartozik. Azonban a formája katasztrofális az utolsó időkben. Az egyetlen idei sikere a gyenge challengeren Potchefstroomban. Március és június között 8 vereséget szenvedett egymás után. Itt Kazahsztánban a verseny elején Grigoriy Lomakint verte meg 6:4, 7:6. A két játékos egy alkalommal találkozott, nem régen egy kemény felületű ITF tornán, ahol Kuznetsov győzött 7:5, 6:3. 

Ugyan alacsony szorzóval, de biztosan Kuznetsovra fogadok, akiben megbízokk ebben a meccsben. Értékelni lehet, hogy a komoly egészségügyi problémáinak ellenére nem adta fel, próbál visszatérni, még ha nem is jut a legjobb száz közé, de a challengereken sikeres lehetne. Nagyon jó sorsoláson van túl, mivel Polanski teljesen kívül áll, és gyakorlatilag második éve sikertelen a challengereken. Igazán nem régen találkoztak, Kuznetsov 2 szetben győzött, hasonló eredménnyre számíthatunk most is. Eddig még nem veszített egy szettet sem, nagyon jó benyomással hatott, és tapasztaltabb teniszezőnek vélem. A bukmékerek szintén Kuznetsovot emelik ki, és ahogyan leírtam, a szorzók nem olyan híresek, de lehet velük játszani. Nem hiszem, hogy Polansky veszélyeztetni tudná Kuznetsovot. 

A mi tippünk: Kuznetsov győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.